Viitankruunun asukkaat hurahtivat padeliin

Hittilaji padel on löytänyt myös viitankruunulaisten sydämiin. Syyskuussa perustettiin alueen oma padel-kerho, jonka jäsenet ovat käyneet nyt aktiivisesti pelaamassa n. 2 kertaa viikossa. Toistaiseksi pelivuorot on sovittu WhatsApp -ryhmässä sen mukaan miten ajankohdat sopivat parhaiten pelaajille. 

 Padel on mailapeli, jota pidetään juuri nyt yhtenä maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista ja harrastajamäärä on maailmanlaajuisesti jo 20 miljoonaa. Myös Suomessa pelaajien määrä on jo yli 45 000 ja kenttiä löytyy lähes 600.  Padelia pelataan 10 x 20 metriä kokoisella kentällä, jota ympyröi lasista ja metalliverkosta valmistetut seinät. Pelissä on elementtejä niin squashista ja sulkapallosta kuin tenniksestä. 

Padel-kenttä (kuvan lähde: Suomen Padelliitto)

Padelin suosio perustuu mm. siihen, että laji on helposti lähestyttävä, se tuottaa liikunnan iloa ja sosiaalisia elämyksiä. Mikä tärkeintä, laji sopii kaikille junioreista senioreihin. Pelikenttien määrää on onnistuttu kasvattamaan yhdessä lajin harrastajien määrän kanssa mikä näkyy lajin hurjissa kasvuluvuissa.

Salon alueella kenttien tilanne on hyvä, sillä läheltä löytyvät mm. Urheilupuiston ja Mathildedalin ulkokentät sekä Hanhivaaran sisäpelikentät. Tarjonta laajenee pian entisestään, kun Halikon Retail Parkiin aukeaa kuusi sisäpelikenttää vielä marraskuun aikana ja ensi keväänä Wiurilaan avataan kaksi ulkokenttää.

Janne Tanskanen on yksi Viitankruunun aktiivisista padel-pelaajista. Hänen mukaansa padelissa parasta on juuri sopiva liikunnan tempo. Lisäksi lajin sosiaalisuus vetoaa Janneen. Lajin kautta hän on tutustunut paremmin naapureihin ja muihinkin salolaisiin. 

No kenelle padel sitten sopii? Jannen mukaan laji sopii kaikille. Nimenomaan pelin tempoa säätelemällä saadaan hyviä pelejä, vaikka pelaajien taitotaso vaihtelisi ja jokaisen erän jälkeen vaihdetaan pareja. Jokainen voi pelata omalla tasollaan ja intensiteetillään.

Mikäli kiinnostuit padelista ja haluat mukaan kokeilemaan niin rohkeasti Viitankruunun padel-kerhon WhatsApp ryhmään mukaan ja ilmoittautumaan seuraavalle pelivuorolle: https://chat.whatsapp.com/F6PfGlqUsuuBR1YPMF8mpr

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *