Suuri laituripalaveri 10.4.2021

Tänään oli mainio Zoom-keskustelu tulevasta Viitannummen rannan laiturista. Kiitos kaikille mukanaolleille! Tässä jonkinlainen tilannekatsaus aiheesta.

Viitankruunun laiturin ensisijaisena tarkoituksena on mahdollistaa alueen asukkaille ja muille vapaa-ajan viettäjille rentoa harrastamista veden äärellä ja lisätä luonnossa liikkumista. Haluamme tarjota mahdollisuuksia suppailuun, melontaan, purjelautailuun sekä pienveneilyyn. Haluamme lisätä alueen yhteisöllisyyttä ja antaa esimerkiksi nuorten pyörittää kesäisin välinevuokrausta, venetaksia, harrastuskursseja, jäätelömyyntiä tms.

Puhuimme, että hankittaisiin asukasyhdistyksen nimiin pienehkö helposti ylläpidettävä harrastelaituri, jota voidaan tarvittaessa laajentaa isommaksi, kun todellinen käyttötarve ja määrä konkretisoituu. Laiturien hinnat ovat noin 10k€-30k€. Lisäksi pitää varata rahaa ylläpitoon ja huoltoon. Laituri rakennetaan pääasiassa venepaikkojen vuokratuloilla, joita alkuvaiheessa kerätään mahdollisuuksien mukaan useammalta vuodelta etukäteen. Kiinnostuksen laituripaikkaan on ilmaissut 20 asukasta. Kaupungin vapaa-aikapalveluilta voisi kysyä kiinnostusta tukea hanketta kanoottipaikkojen lisäämiseksi. Asukasyhdistys voisi kerätä lisätuloja myös välinevuokrauksesta, jos osoittautuu, että sille on riittävästi kysyntää. Nuorten “Ykkösmassi” rahoitushaun kautta voisi hakea rahoitusta suppilautaan ja kanoottiin.

Lienee perusteltua olettaa, että meillä ei toistaiseksi ole kovin paljoa talkootyötä tähän, joten valinnat pitää tehdä sen mukaisesti, että projektin pyörittäminen, laiturin rakentaminen ja sen ylläpito on mahdollisimman helppoa. Ei kannata esimerkiksi tehdä kahta erillistä y-tunnusta ja sen vaatimaa byrokratiaa, joten erillisen osakeyhtiön tai osuuskunnan sijaan laituri hoidetaan asukasyhdistyksen kautta.

Keskusteltiin myös rannan visiosta yleisesti ja todettiin, että tarkan suunnitelman sijaan on tärkeää pitää yllä jatkuvaa keskustelua siitä, mihin suuntaan rantaa halutaan pitkällä aikavälillä kehittää ja että ajatukset varmasti tarkentuvat jatkuvasti sitä mukaa kun saadaan yksittäisiä juttuja eteenpäin (laavu, rantaraitti, laituri, myöhemmin ehkä kuntoportaat, pitkospuut, yhteys sokeritehtaan suuntaan tai Viitankruunulle jne. jne.)

Seuraavaksi haetaan kaupungilta rakennuslupa ja selvitetään kaupungilta aikataulu, milloin ranta olisi heidän osaltaan kunnossa laiturille eli saadaanko laituri täksi kesäksi vai meneekö se ensi vuoteen.

1 ajatus aiheesta “Suuri laituripalaveri 10.4.2021”

  1. Hei!
    Olisiko kiinnostusta kesällä rannassa järjestettävästä ”puistojumpasta”?
    Vetäjä siis tarvitaan onko ajatuksia ??

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *